今回そのことを、食べてからハッと思い出しました。
当時、一生塩辛は無理だと思った位なのに、自分は結構いい加減だと思いました。
これは作るの簡単です。
イカの塩辛を軽く炒めて生クリーム(なければ牛乳)を入れるだけ。
なにかの本(料理本じゃないです)に書いてあったんだけど、忘れてしまいました。
イカの塩辛とクリームという妙な取り合わせですけど、意外とおいしい。
アンチョビもイワシの塩漬けだから、王道といえば王道なのかも知れません。
Mi tre amis salitan sepion iam, sed post ia okazaĵo, mi evitis manĝi ĝin.
Ĉi-foje, mi rememoris la okazaĵon, post mi mangis ĉi tiun spagetojn de salita sepio kaj kremo.
Tiam mi pensis ke mi ne povos manĝi salitan sepion en vivdaŭro.
Mi pensas ke mi estas tre malnervoza.
Ĉi tiu manĝo estas facila kuiri.
Mi nur kuiris salitan sepion, kaj enigis kremon.
Ĝi estas skribita en ia libro, sed mi forgesis.
Salita sepio kaj kremo estas stranga kunmeto, sed ĝi estas kontraŭpense bongusta.
Anĉovo ankaŭ estas salitaĝo, do kunmeto de salitaĝo kaj kremo povas esti reĝvojo.
イカの塩辛、未だ未体験ゾーンです。
ext_tomoさんは、納豆パスタとか食べれますか?
学校の近くに美味しいパスタ屋さんがあって、
そこの「納豆パスタ」はとても美味しかったです。
家に帰って研究してみたんですけど、あの美味しさは未だに謎です。