2004年09月14日

ベーコンとトマトとレタスのスープ - La supo de lardo, laktuko kaj tomato

Mi kuiras nur simplan kuiraĵon.
Ĝi estas ne pro mia tempo, ja pro mia povo.

Do mi ankaŭ kuiris simplan kuiraĵon.
Sed ĝi estas konsidinde bongusta.

Kiel kuiri :

  1. Komence, ni rostu lardon kaj ajlon en kuirpoto.
    Sen ajlo, ĝi ankaŭ iĝas al bongusta mezdense.
  2. Ni enigu akvon kaj konsomeon. Ni enigu tomaton kaj laktukon.
  3. Ni aranĝu gusto per salo kaj pipro.
    Do... ĝi estas ĉio, kion ni devas.

Pli malmola laktuko estas pli bongusta, sed mi ankaŭ amas trobolkuirite molan laktukon.

お手軽な料理ばっかり作ってますが、これは時間的な問題というよりも、実は技術的問題なのです。

だから、今日も簡単な料理なのです。
でも、なかなかおいしくできました。

作り方 :

  1. まず、ベーコンとにんにくをお鍋で炒めます。にんにく抜きでもあっさり味でおいしい。
  2. 水を加え、コンソメを入れ、トマトとレタスを入れてひと煮立ち。
  3. 塩コショウで味を調えます。……ええっと、これだけです。

レタスはシャキシャキしたほうがおいしいですが、私は煮過ぎてクタっとしたのも好きです。
posted by tomo at 21:07| Comment(0) | TrackBack(0) | 食べ物・飲み物 | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする
この記事へのコメント
コメントを書く
お名前:

メールアドレス:

ホームページアドレス:

コメント:

認証コード: [必須入力]


※画像の中の文字を半角で入力してください。

この記事へのトラックバック
×

この広告は1年以上新しい記事の投稿がないブログに表示されております。